Çay Ağacı Yağının Güzelliğe Etkisi


cay-agaci-yaginin-guzellige-etkisi

Çay ağacı yağı, Hint defnesi adındaki bir bitkiden elde edilmektedir. Avustralya’da yetişen bu yassı yapraklı bitkinin faydaları ise özellikle Avustralya’da yaşayan insanlar tarafından yüzyıllardır biliniyor, fakat biz biraz daha yabancısı sayılırız. Son yıllarda iyiden iyiye popüler olmasının nedenini merak ediyor musunuz? Bilim insanlarının çay ağacı yağının etkileri üzerine yaptıkları çalışmaların olumlu şekilde sonuçlanmaya başlaması etkili olmuş.

Çay Ağacı Yağının Faydaları

  • Özellikle virüs ve bakterileri vücuttan uzaklaştırıyor. Bu sayede vücudu hastalıklardan büyük bir oranda koruyor.
  • Akne ve sivilce gibi inatçı cilt sorunlarının oluşumunu engelliyor. Eğer oluşmuş olanlar var ise iyileşme sürecini çok daha fazla hızlandırıyor.
  • Sinek ve böcek sokmalarında hem kaşıntı hem de kızarıklığın çabucak geçmesine yardımcı oluyor.
  • Çay ağacı yağı ile buhar banyosu yapıldığı zaman nezle, soğuk algınlığı, grip, kesilmeyen öksürük, burun tıkanıklığı ve bronşit gibi sorunlara çok iyi geliyor.
  • Antiviral özelliği sayesinde virüs kaynaklı uçuğun hızlı bir şekilde iyileşmesine olanak sağlıyor. Çay ağacı yağı aynı zamanda diş eti iltihaplanmalarına ve ağız içinde oluşan iltihaplı yaralara iyi geliyor.
  • Ağız ve diş sağlığına etkisi sadece uçukla sınırlı kalmayan çay ağacı yağı, diş eti iltihaplanmalarına ve ağız içindeki iltihaplı yaralara iyi geliyor.
  • Çay ağacı yağı, kabuklu meyve ve sebzeleri yıkarken en çok başvurulan doğal dezenfektanlardan biridir.
  • Saç derisinin kuruluğu ve ona bağlı olarak ortaya çıkan kepek sorununun çözümünde de önemli bir role sahiptir.
  • Tırnak batması gibi ciddi rahatsızlıklar nedeni ile ortaya çıkan iltihaplanmalara karşı olumlu etkiler göstermektedir.
  • Çay ağacı yağı, ayakların en büyük sorunlarından biri olan mantara da çare olmaktadır.
  • Önemli cilt hastalıklarından biri olan siğillere karşı kullanıldığı zaman ise olumlu etkiler göstermektedir.

Çay Ağacı Yağı Nasıl Kullanılır?

Çay ağacı yağının bunca faydasını sıraladığımıza göre, gelin birlikte bu mucizevî bitkinin nasıl kullanılacağına bakalım. 🙂

  • Çay ağacı yağı bitkisini nereden mi bulacaksınız? Güvendiğiniz aktarlardan ya da kozmetik marketlerden kolay bir şekilde elde edebilirsiniz.
  • Nasıl kullanacağınız ise kullanacağınız bölgeye göre farklılık göstermektedir. Mesela cildinizde oluşan sivilce, akne veya çıban gibi bir sorun var ise; ilk olarak uygulayacağınız bölgeyi güzelce temizlemeli ve daha sonra çay ağacı yağını sürmelisiniz.

Bir önceki yazımız olan Kirpik Gürleştirme ve Uzatma Yöntemleri başlıklı makalemizde gür kirpikler için bakım, kirpik bakımı ve kirpik bakımı nasıl olmalı hakkında bilgiler verilmektedir.

0 Comments

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 + 1 =

KAÇIRILMAYACAK KONULAR

Bir format seç
Kişisel Test
Kişisel bir şey ortaya koymayı amaçlayan sorular dizisi
Önemsiz Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Karar verme ya da görüş belirleme/oy verme
Hikaye/Olay
Gömülü ve Görsellerle Biçimlendirilmiş Metin
Liste
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Açık Liste
Submit your own item and vote up for the best submission
Oylanabilir Liste
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo veya Vine Kodları
Ses
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Görsel
Fotoğraf veya GIF
GIF
GIF Formatı