Kitap okumanın kişisel gelişime olan katkısı çok küçük yaşlarda başlamaktadır. Uzmanların önerisine göre çocuklara kitap alışkanlığı daha anne karnındayken edindirilmelidir.
Kitapla büyüyen çocukların hayal dünyaları gelişir, kelime hazneleri zenginleşir, derslerde daha çok başarılı olurlar ve anlama yetileri güçlenir. Çocuklarımıza iyi bir gelecek sunmanın en iyi yolu kitaplarla arkadaş olmalarını sağlamaktır. Kitapların büyülü dünyasına süzülmelerini sağlayarak gelecekte onların daha yaratıcı, sanatsever, zeki, bilgili, kültürlü gençler olmalarına yardımcı oluruz.
Kitap Okumanın Yararları Saymakla Bitmiyor
Her ne yaşta olursanız olun okuduğunuz her kitaptan edineceğiniz bilgiler bir gün işinize yarar sağlayacaktır. Okudukça merak edecek, merak ettikçe araştırma yapmaya başlayacaksınız. Bu da sizin araştırmacı, merak eden bir birey olmanızı sağlar. Ufkunuzun genişlemesine yardımcı olur. Ne kadar kitap okursanız o kadar çok konuda bilgi sahibi olabilirsiniz. Genel kültürünüz artacaktır.
Güzel ve akıcı konuşmanın kuralı bol bol kitap okumaktan geçer. Bu sizin gerek okul hayatınızda gerekse iş hayatınızda daha başarılı olmanızı sağlar. Güzel ve akıcı konuşan insanlarla diyalog kurmayı, hoş ve güzel sohbet etmeyi kim istemez ki?
Olaylar karşısında daha olgun davranmanızı sağlar. Anlama kapasitenizi arttırarak karşı tarafın ne demek istediğini daha hızlı çözümleyebilirsiniz. Kendinizi insanlara daha iyi ifade edebilirsiniz. Böylece çevrenizde ki ikili ilişkilerinizde daha başarılı olabilirsiniz.
Okumanın İnsan Zekâsına Faydaları
Kitap okumanın beyni geliştirdiğini uzmanlardan sıklıkla duymaktayız. Peki, bu mümkün mü? Yapılan araştırmalarda insan beyninde her gün elli bin kadar sinir hücresinin öldüğü görülmüştür. Üstelik bu ölen hücreler tekrar yenilenmez. Kitap okuyarak bu hücrelerin kaybı önlenebilmektedir. Bunama tehlikesinden korunmanın en iyi yolu düzenli kitap okumaktır. Beynimizi her zaman dinç tutar ve beyinde kan akışını hızlandırır.
Bir önceki yazımız olan Kadın Cinayetlerinin Gittikçe Artmasının Sebepleri Nelerdir ? başlıklı makalemizde evlilik, kadın cinayetleri ve kadın dövmek hakkında bilgiler verilmektedir.
0 Comments