Bir iş görüşmesine gittiğinizde, ilk randevunuzda, yeni bir arkadaşla tanışırken… Örnekleri çoğaltmak mümkün fakat burada önemli ayrıntı, sizin o anlarda karşınızdaki kişi hakkında ve karşınızdaki kişi sizin hakkında hiçbir şey bilmiyor olmasıdır. Peki, modayla bunun ne alakası var diyorsanız makalenin devamını okumalısınız.
Örnek: İlk Tanışma
Birey, gerek sosyalleşmek gerek ihtiyacı açıdan konuşmayı ve insanlarla tanışmayı arzular. Bu arzu etme neticesinde görüşme gerçekleşir. Misal verecek olursak bir arkadaş buldunuz ve randevu olarak bir yerde buluşmaya, tanışmaya karar verdiniz. Karşınızdaki kişi sizin ilk olarak istem dışı kıyafetinizle, hal ve hareketinizle velhasıl dış görünüşünüzle yargılar. Bu sebep olarak gösterilmeye kani ise modaya uymak sosyalleşmek için çok çok önemlidir ve sosyalleşmek ise hayatımızın çok önemli hususlarındandır.
Peki, Moda Neden Bu Kadar Önemli Modaya Uygun Giymesem Ne Olur?
Aslında bir tarzın var ise bu da bir nevi moda sayılır. Şöyle ki moda bazen fakirliği, bazen tutkuyu, bazen sevinci, bazen hüznü anlatmalı. Sokak modası var mesela. Sokaktaki insanlardan çıkmış, yani her hangi insanların giyiminden bir moda oluşmuş ise tarza göre giyinmek de moda sayılabilir. Bu gerçek doğrultusunda “Kesinlikle bundan sonra benim tarzım, modadır” tezi çürütülmüştür, çürüktür.
Çünkü her insan sanatçı, doktor, mühendis vs. gibi uzmanlık yahut da doğuştan yetenek isteyen meslekleri, işleri, sanatları yapamaz. Moda da bir sanat, bir üsluptur. Siz de bu maya varımdır bilinmez. Dolayısıyla bu kadar yazı sonucunda denilebilir ki, herkes stil oluşturamaz bu yetenek işidir. Olağan modalar ise bir yetenek mahsulü olup uygulanmaya tabii olduğundan modaya uymak daha kolay ve caziptir. Sevgili okurlar umarız ki sizi modanın önemi hakkında yeterince bilgilendirmiş ve anlatabilmişizdir.
Bir önceki yazımız olan Özür Dilememeniz Gereken Durumlar başlıklı makalemizde kişisel gelişim, özür dilemek ve psikoloji hakkında bilgiler verilmektedir.
0 Comments